Van-Blitterswijk-Eco-Mobiliteit-logo
0182 372 513

Lithium IJzer Fosfaat (LiFePO4)

De accu's van Goupil: Kwaliteit gegarandeerd

Lithium werd in 1817 ontdekt door de Zweedse chemicus Johan August Arfwedson. Je herinnert je misschien nog dat je “Li” op de periodieke tafel op de muur van je schoolmeester zag. Arfwedson noemde het eerst ‘litho’s’, wat steen in het Grieks betekent. Li is een zacht, zilverwit alkalimetaal en door de hoge energiedichtheid is het een goede manier om batterijen een extra impuls te geven.

De “Li” in Lithiumbatterijen

Volgens Power Electronics zijn er 6 verschillende soorten Lithium-ionenaccu’s, variërend van Lithium Kobalt Oxide (LiCoO22) accu’s tot Lithium Nikkel Mangaan Kobalt Oxide (LiNiMnCoO2) accu’s en Lithium Titanaat (LTO) batterijen. In het verleden boden lithiumbatterijen zoals lithium-ionen of lithium-polymeer duidelijke voordelen ten opzichte van andere lithiumbatterijen vanwege hun lange levensduur, betrouwbaarheid en capaciteit. Lithium-ionen/polymeerbatterijen bleken echter problematisch en moesten met zorg worden behandeld. Dit kwam vanwege hun “thermische instabiliteit” en de kans op exploderen of het spontaan in brand vliegen. Maar dankzij de vooruitgang in de lithiumbatterij- en technologie-industrie werden stabielere en veiligere batterijen ontwikkeld, zoals onze lithium-ijzerfosfaatbatterij (LiFePO4).

Waarom kiezen wij voor Lithium IJzer Fosfaat?

Nu je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Lithium, zijn hier onze 5 redenen waarom wij ervoor kiezen om Lithium IJzer Fosfaat (LiFePO4) technologie te gebruiken in onze voertuigen.

1. Veiligheid:

LiFePO4 is chemisch stabieler en onbrandbaar. Het is ook bestand tegen hoge temperaturen zonder ontbinding. Het komt er uiteindelijk op neer dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het exploderen of het in brand vliegen tijdens het gebruik.

2. Duurzaam:

LiFePO4-accu’s hebben een langere levensduur en het feit dat ze oplaadbaar zijn, maakt ze duurzaam. In wezen kunt u een LiFePO4-batterij steeds opnieuw blijven gebruiken. LiFePO4 is een niet-toxisch materiaal en geeft geen gevaarlijke of gevaarlijke dampen af, waardoor het veilig is voor u en het milieu.

3. Langdurig:

Een Lithium LiFePO4 accu hoeft niet volledig opgeladen te zijn om te gebruiken. Dit betekent dat u meerdere accu’s parallel kunt aansluiten zonder de accu’s die minder opgeladen zijn dan andere te beschadigen. Het kan ook snel ontladen worden zonder de cellen te beschadigen. LiFePO4 accu’s hebben een lage ontladingssnelheid, wat betekent dat ze maandenlang kunnen blijven staan en niet zonder stroom komen te zitten of permanente schade veroorzaken. Ze hebben ook een langere en betere levenscyclus.

4. Efficiëntie:

Het is eenvoudig om een Lithium LiFePO4 batterij op te laden. Daarnaast laadt hij sneller op dan andere batterijen.  Het vereist ook geen onderhoud, wat betekent dat u minimale stilstand en maximale productiviteit ervaart wanneer u Lithium LiFePO4 accu’s gebruikt. Lithium LiFePO4 accu’s zijn licht in gewicht.

5. Prestaties:

Lithium LiFePO4 accu’s hebben een optimale energiedichtheid in zowel volume als gewicht en hebben een goede specifieke hoeveelheid energie, wat betekent dat de accu het nodige vermogen kan leveren wanneer nodig.

Battery Management System

Onze lithium accu wordt standaard geleverd met een Battery Management System(BMS) voor het beheer van de oplaadbare Lithium LiFePO4-batterij. Dit gebeurt door de status van de batterij en de cellen te controleren. Het verzamelt ook verschillende gegevens om de omstandigheden van de batterij te berekenen en te controleren. Een van de kritische functies van het BMS is het in evenwicht brengen van de cellen om ervoor te zorgen dat de batterij optimaal kan presteren en tegelijkertijd beschermd wordt door het in de gaten houden van de spanning en de temperatuur van de batterij om celuitval te voorkomen.

Vrijblijvend & deskundig advies

U krijgt snel antwoord

Voor direct persoonlijk advies of het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar van ma t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur op:0182 372 513

Offerte aanvragen

Brochure aanvragen

Stel uw vraag over duurzame mobiliteit

Aanhef*