Van-Blitterswijk-Eco-Mobiliteit-logo
0182 372 513

Picnic bezorgt met 'eigen' elektrische voertuigen

Op Britse melkwagens geïnspireerde E-Worker rijdt drie keer per week door de wijk

De nieuwe online supermarkt Picnic die op 30 september 2015 in Amersfoort van start is gegaan heeft een eigen voertuig ontwikkeld, op maat gemaakt voor bezorging in de Nederlandse woonwijken. De elektrisch aangedreven 'E-Workers' van slechts 1.30 meter breed zijn milieuvriendelijk en veroorzaken geen verkeersoverlast als de bezorger stopt om een bestelling af te leveren.

De nieuwe online supermarkt

Picnic noemt het elektrische voertuig de ‘E-Worker’ en de bezorger die het autootje bestuurt een ‘runner’. Het is allemaal een vette knipoog naar de Britse 'milkfleet' van weleer: de vloot van 5000 elektrische voertuigjes die de Engelse huishoudens een aantal keren per week voorzagen van verse melk. De nieuwe online supermarkt rijdt op vaste tijden door de wijk om de bestellingen af te leveren.

Maatwerk, perfect voor Nederlandse (binnen)steden

De compacte E-Worker is slechts 1.30 meter breed. Zowel de kratten als de opbouw van het voertuig zijn op maat gemaakt en op elkaar afgestemd. Omdat de E-Worker zo smal is kan hij perfect manoeuvreren in de Nederlandse (binnen)steden. De runner kan zijn bestellingen afleveren zonder het overige verkeer tot last te zijn. De wagen is zo opgebouwd dat hij ook met volle belading zeer stabiel blijft en makkelijk manoeuvreert.

E-Workers verbonden met internet

“Korte stoptijden, waarbij de kratten met boodschappen snel en makkelijk via de zijkant kunnen worden uitgeladen”, zo vertelt Frederik Nieuwenhuys, één van de oprichters van Picnic. Afrekenen heeft de klant al gedaan met iDEAL toen hij de bestelling plaatste, dus de pinpas is bij aflevering van de boodschappen niet meer nodig. Nieuwenhuys: “We hebben al het papier uit het proces gehaald, het helemaal gedigitaliseerd. Gecombineerd met het ontbreken van fysieke winkels is de kostenbesparing zo groot dat we gratis kunnen bezorgen. Bovendien zijn de E-Workers verbonden met internet om hun belading en routeplanning optimaal te coördineren."

Ontdek alles over E-Worker

Uw partner in duurzame mobiliteit

  • Maatwerkoplossingen voor duurzaam vervoer
  • Importeur MEGA elektrische bedrijfswagens
  • Duurzame adviseurs met technisch inzicht
  • Eigen serviceteam, onderhoud & reparatie
  • Aantrekkelijke financiering en subsidie

Maak een vrijblijvende afspraak