Vanaf 1 januari 2021
Registratie & kentekenplicht voor (land)bouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid
Vanaf 1 januari 2021 geldt voor (land)bouwvoertuigen en motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) een registratie- en kentekenplicht. Deze plicht is zowel van toepassing op nieuwe als voertuigen die al in gebruik zijn. Rijdt u harder dan 25 km/u met het voertuig? Dan bent u ook verplicht een kentekenplaat op het voertuig te monteren.
Vanaf 1 januari 2021 start een registratieplicht voor:
- Motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) voorzien van zgn. ‘afgeknotte, reflecterende driehoek’
- Land- en bosbouwtrekkers
- Land- en bosbouwaanhangwagens
- Verwisselbare getrokken uitrustingsstukken
- Mobiele machines (nieuwe categorie)
Vanaf 1 mei 2021: APK-plicht voor land- en bosbouwtrekkers
Daarnaast start 1 mei 2021 een APK-plicht voor land- en bosbouwtrekkers op wielen die harder kunnen rijden dan 40 km/u. In dit dossier leest u hier meer over. Mogelijk dat u één of meerdere voertuigen, zoals een elektrische transporter, maaimachine of tractor in uw wagenpark heeft welke geregistreerd moet worden. Als eigenaar van een dergelijk voertuig bent u zelf verantwoordelijk voor deze registratie. Na 31 december 2021 is registratie via de website van de RDW niet meer mogelijk. Dan moet een voertuig worden beoordeeld door de RDW om in aanmerking te komen voor registratie.
Als importeur en leverancier kunnen wij ons voorstellen dat er veel onduidelijkheid is over dit onderwerp en dat u hierover specifieke vragen hebt. Op de websites van de RDW, RAI Vereniging, en FEDECOM treft u meer informatie aan. De informatie op deze websites zullen u voor het overgrote deel helpen bij het registreren van uw voertuig(en).
COC document en chassisnummer
Voor het opvragen van een originele of kopie van een COC (Certificate of Conformity) kunt u een aanvraag indienen. Een COC document is een officieel fabrieksdocument van een voertuig. Het chassisnummer wordt ook wel VIN (Voertuig Identificatie Nummer) genoemd. Het wordt ingeslagen in het voertuig en is een uniek nummer. De plaats waar het nummer te vinden is, kan verschillen. Kunt u het chassisnummer niet vinden dan kunnen we u daarbij helpen. Mail dan naar sales@eco-mobiliteit.nl.
Heeft u nog vragen? Stel ze aan ons!
Indien u na het lezen van bovenstaande informatie toch vragen heeft of er onduidelijkheden zijn, specifiek gericht op lichte elektrische voertuigen van het merk Goupil en/of MEGA E-Worker dan kunt u dit via onderstaande invulformulier kenbaar maken. We zullen uw vraag dan voorleggen aan onze externe homologatie adviseur. Uw vraag zullen we dan binnen één week na inzenden beantwoorden.
Bijlagen
Wij helpen u graag!
U krijgt snel antwoord
Vragen? U kunt ons van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur bereiken op:
088 - 018 2000