Van-Blitterswijk-Eco-Mobiliteit-logo
0182 372 513

Nederlandse steden uitstootvrij in 2025

Emissievrije stadslogistiek: Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit ondertekent Green Deal ZES

Nederlandse steden uitstootvrij in 2025. Deze ambitie delen in totaal ruim 80 gemeenten, grote bedrijven en brancheorganisaties die deelnemen aan de zogenoemde ‘Green Deal ZES’ (Zero Emissie Stadslogistiek) om schadelijke uitstoot door stadsdistributie terug te dringen.

Importeur van onder andere Goupil elektrische voertuigen Van Blitterswijk Eco-Mobiliteit heeft zich, mede namens haar landelijke Goupil dealerteam, ook aangesloten bij deze samenwerking. De betrokken partijen (logistieke bedrijven, overheden, kennisinstellingen en producenten / leveranciers) verbinden zich om samen te werken aan een emissievrije stadslogistiek.

Uitstootvrij de beste optie

Van deze noodzaak zijn niet alleen overheid en onderzoekers doordrongen, ook markpartijen scharen zich hier achter. Zij werken sinds een aantal jaar samen in ‘Green Deals’, om samen te bepalen welke oplossingen voorhanden zijn.

Stadsdistributie emissievrij maken van per 2030

De overheid heeft namelijk benadrukt dat de verduurzaming met name uit de samenleving zelf moeten komen. Op deze manier kunnen we als sector gezamenlijk effectief stappen zetten op weg naar inzet van schone, efficiënte en veilige logistiek. Hiermee verwezenlijken we het doel om met ingang van 2025 transport van goederen de steden in én reststromen de stad uit emissievrij te maken. Zo sluiten we aan bij de Europese doelen voor het emissievrij maken van stadsdistributie per 2030, die zijn vastgelegd in het Klimaatakkoord op 28 juni 2019.

Gezamenlijk zijn er pilots opgezet en worden kennis en ervaringen uitgewisseld. Concreet is gewerkt aan het ontwikkelen en het delen van best-practices van slimme, schone logistiek en het toepassen van innovaties. Een voorbeeld is de samenwerking tussen Amsterdamse Versvishandel Jan van As, Carrosseriebedrijf Harderwijk en Goupil dealer Voets.

Ook hebben we als leverancier en servicepartner van de bekende online supermarkt Picnic, met inmiddels een wagenpark van ca. 800 bezorgwagentjes (EPV’s - Electric Picnic Vehicles), flinke stappen gemaakt. Onlangs nog maakte Picnic bekend een groot deel van deze elektrische voertuigen met zonnepanelen uit te rusten. 

LEVV-LOGIC onderzoek Hogeschool van Amsterdam 

Uit onderzoek van onder andere de Hogeschool van Amsterdam is gebleken dat het segment tussen fiets en bestelvoertuig met elektrische aandrijving of trapondersteuning, het lichte elektrische vrachtvoertuig (LEVV), hiervoor uitkomst biedt.

Internationaal onderzoek laat zien dat veel zendingen in steden zich lenen voor stadslogistiek met LEVV’s. Het onderzoek naar de inzet van lichte elektrische vrachtvoertuigen (LEVV’s) voor stadslogistiek is in augustus 2018 afgerond.

Vrijblijvend & deskundig advies

U krijgt snel antwoord

Voor direct persoonlijk advies of het maken van een afspraak zijn wij bereikbaar van ma t/m vrijdag tussen 08.00 - 17.00 uur op:0182 372 513

Offerte aanvragen

Brochure aanvragen

Stel uw vraag over duurzame mobiliteit

Aanhef*